pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Řidič kamionu zdemoloval část benzinky a způsobil škodu za milion korun

Škodu za více než milion korun způsobil sedmapadesátiletý řidič kamionu s návěsem, který zdemoloval svým vozem část čerpací stanice u Žešova na Prostějovsku. Stalo se to poté, co narazil do dvou výdejních stojanů pohonných hmot. Nikdo nebyl zraněn. Řidič byl s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu. Protože neměl peníze na úhradu vysoké kauce, policisté na místě zajistili jeho vozidlo, informoval prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Nehoda se stala v pondělí v 17:35. „Sedmapadesátiletý cizinec z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a levou zadní částí návěsu narazil do betonového sloupu a dvou výdejních stojanů pohonných hmot. Výše škody způsobené na zařízení čerpací stanice a návěsu byla předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun," uvedl policejní mluvčí.

Odborné dechové zkoušce nebyl řidič schopen se podrobit a odběr biologického materiálu opakovaně odmítl. „Známky ovlivnění alkoholem však vykazoval, což potvrdila i orientační dechová zkouška. Proto na místě přišel o řidičský průkaz. Protože se jednalo o cizince a hrozilo nebezpečí, že by se řešení situace vyhýbal, byla stanovena kauce ve výši 30 tisíc korun," uvedl mluvčí. Protože řidič neměl peníze k zaplacení kauce, zajistili policisté na místě jeho vozidlo. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, nehoda, benzinka, kamion, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.