úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

V Jeseníkách padá první sníh, řidiči by měli na silnicích dávat pozor

Se sněhovými přeháňkami a místy už i se sněhem na cestách musejí dnes ráno počítat řidiči mířící na sever Olomouckého kraje. Sněhové přeháňky hlásí silničáři na Šumpersku i Jesenicku, na Rejvízu už leží na cestě vrstva ujetého sněhu. V níže položených oblastech kraje jsou silnice mokré, i tam však správci cest preventivně provedli chemický posyp, informuje Ředitelství silnic a dálnic. Námraza na cestách se podepsala na některých nehodách.

Na Jesenicku jsou silnice mokré po chemickém ošetření, vozovky druhých a třetích tříd jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Viditelnost omezují sněhové přeháňky, upozorňují silničáři. Podobná situace je na Šumpersku, i tam správci cest hlásí sněžení a nabádají k opatrnosti. Teplota v Olomouckém kraji se ráno pohybuje kolem nuly, pod bod mrazu klesly teploty ve vyšších polohách.

Počasí se zřejmě podepsalo také na ranních dopravních nehodách. U Senice na Hané na Olomoucku havarovalo osobní auto, jeden člověk byl zraněn, podle zasahujících hasičů byla namrzlá silnice. Mezi Hlušovicemi a Bohuňovicemi na Olomoucku se převrátil jeřáb, nehoda se obešla bez zranění, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Dvě osobní auta se srazila také na 309. kilometru dálnice D1 u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, rovněž bez zranění. Policisté také vyšetřují nehodu na D48 u Bělotína, kde je po havárii osobního auta neprůjezdný pravý jízdní pruh. Upozorňují přitom, že v místě nehody je námraza.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.