středa 8. května 2024 Statní svátek

AKTUALIZOVÁNO: Tragická nehoda uzavřela silnici mezi Přerovem a Olomoucí

, aktualizováno 16. prosince 2019, 8:00

Při nehodě osobního a nákladního automobilu dnes na silnici u Kokor na Přerovsku zemřel jeden člověk a další dva lidé byli zraněni. Hlavní silniční tah mezi Olomoucí a Přerovem je po nehodě neprůjezdný.

 "Policisté jsou na místě a dopravu odklánějí směrem na Majetín," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Nehoda se stala krátce před 16:00. „Na výjezdu z obce směrem na Olomouc zde havarovalo osobní a nákladní vozidlo. Při následném střetu utrpěl řidič osobního vozidla zranění neslučitelná se životem. Řidič a spolujezdec z nákladního vozidla utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice. Přesnou příčinu nehody policisté zjišťují," uvedla Neubauerová.

„Provedli jsme nutná bezpečnostní a protipožární opatření, likvidaci úniku provozních kapalin. V navazujících činnostech jsme pokračovali v nasvětlování místa pro PČR a po skončení dokumentace vyproštění osoby z vozidla," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Provoz na hlavní silnici z Olomouce do Přerova byl už dnes dopoledne kvůli vyprošťování havarovaného nákladního automobilu na více než hodinu zastaven. Kamion na silnici u obce Krčmaň havaroval v neděli. Řidič se soupravou vjel na krajnici, která se pod tíhou utrhla. Nákladní vůz uvízl v rozbahněném poli a vyprostit jej dnes musela těžká technika.

Policie také dopoledne odkláněla dopravu na objízdnou trasu. Především ze směru od Přerova se v místě vyprošťování nákladního vozidla tvořily kolony, které se snažili někteří řidiči objet přes pole. Kvůli rozmáčenému terénu tam zapadla dopoledne dodávka.

Zhruba o dva kilometry blíže ke Krčmani ve směru od Olomouce se dopoledne stala další nehoda, při které se střetla dvě osobní auta. Podle policejní mluvčí nebyl nikdo zraněn. Jedno z osobních aut skončilo po nehodě rovněž v poli.

Zhruba ve stejném úseku se minulou středu staly rovněž dvě na sobě nezávislé nehody. Při každé z nich se srazila tři osobní auta. První nehoda byla na křižovatce u Velkého Týnce a zraněn byl jeden člověk. Další se stala zhruba o kilometr dál mezi Krčmaní a Olomoucí. Také v tomto případě byl zraněn jeden člověk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.