pátek 3. května 2024 Alexej

V Olomouckém kraji se otevřely poslední opravené silnice tohoto roku

Hejtmanství Olomouckého kraje v pátek otevřelo a symbolicky předalo řidičům dvě poslední opravené silnice v kraji pro tento rok. Jedná se o cestu mezi Strukovem a Šternberkem a průtah Domašovem u Šternberka.

Oprava silnice mezi Strukovem a Šternberkem přišla na téměř 240 milionů korun. Převážnou část nákladů pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. O zbývajících téměř 45 milionů se podělil Olomoucký kraj s obcemi Hnojice, Žerotín, Lužice a Šternberk.

„Hejtmanství letos investovalo do oprav silnic 1,2 miliardy korun a příští rok v tom bude pokračovat – bez ohledu na pověry,“ zažertoval při otevírání nově opravené vozovky ve Strukově hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Podle Jana Zahradníčka, náměstka hejtmana pro oblast dopravy došlo kromě rekonstrukce silnice také na úpravu chodníků a zeleně. 

Oprava průtahu Domašovem u Šternberka zahrnovala kompletní rekonstrukci vozovky. Součástí prací bylo také vybudování uličních vpustí, které zlepší odvodnění silnice. Obec nechala postavit nový chodník a lávku pro chodce.

„Rekonstrukci vozovky předcházelo budování kanalizace. Díky nové silnici se v obci zvýší bezpečnost i komfort dopravy,“ sdělila starostka obce Domašov u Šternberka Michaela Procházková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto olkraj.cz

Štítky nová, silnice, Olomoucký, otevření, správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.