sobota 11. května 2024 Svatava

FOTO: Na Loveckou chatu už vede nová asfaltka

Dělníci dokončili opravu cesty k Lovecké chatě v Litovelském Pomoraví, která je oblíbeným cílem cyklistů i turistů. Rekonstrukce za sedm milionů korun proměnila lesní komunikaci měřící 800 metrů v pohodlnou asfaltovou cestu. Řekl to ředitel Lesů města Olomouce David Janásek.

Cesta k Lovecké chatě vede lesem od Tří mostů. „Komunikace má kompletně nový povrch, odvodňovací příkopy i sjezdy na ostatní lesní komunikace. A co je důležité, dostala nové konstrukční vrstvy a stabilní podloží," uvedl Janásek.

Opravena byla v městských lesích i cesta U Hájenky, která byla kvůli rekonstrukci neprůjezdná od června, či dvoukilometrový úseku lesní cesty Huzovská. „I tato cesta, kterou často využíváme pro práci, má novou konstrukci vozovky, odvodňovací prvky a sjezdy," uvedl Janásek. Stavební práce si vyžádaly zhruba šest milionů korun a získaná dotace činí 3,9 milionu korun.

Letos byla dokončena také rekonstrukce mostu v CHKO Litovelské Pomoraví u obce Březové, která stála necelých pět milionů korun. Most o rozpětí téměř 20 metrů má nové základy, mostovku, ložiska, betonové opěry i zábradlí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Blanka Martinovská (olomouc.eu)

Štítky asfalt, les, Olomouc, Litovelské Pomoraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.