čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Dálnice u Nasobůrek je po nehodě ve směru na Olomouc uzavřena, mezi prvními byl u ní politik Hamáček

Nehoda osobního a nákladního automobilu dnes vpodvečer uzavřela dálnici D35 u Nasobůrek na Olomoucku ve směru na Olomouc. Při nehodě byl zraněn devětačtyřicetiletý řidič osobního auta, kterého záchranáři odvezli do nemocnice. Police dopravu u Nasobůrek ve směru na Olomouc odklání z dálnice na exitu 248 na vedlejší silnice. Řekl to policejní mluvčí František Kořínek.

Nehoda na D35 byla nahlášena v 17:41. „Řidič osobním autem narazil do nákladního vozidla. Řidič poté zůstal v osobním vozidle zaklíněn. Hasiči ho vyprostili a byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci, " uvedl Kořínek. Řidič nákladního auta po nárazu poodjel a kamion bezpečně odstavil.

Podle Kořínka je dálnice D35 u Nasobůrek stále ve směru na Olomouc zavřená, aby policisté mohli vyšetřit okolnosti nehody a poté bude odstraněno havarované vozidlo. Policisté předběžně odhadují, že dálnice by mohla být aspoň v jednom jízdním pruhu průjezdná kolem 20:00.

Mezi prvními svědky u nehody byl předseda ČSSD Jan Hamáček, který to pak oznámil na twitteru. Uvedl, že poprvé vyzkoušel mobilní aplikaci Záchranka. „Ušetřila cenné vteřiny, možná minuty. Moc děkuji autorům a doporučuji každému si ji stáhnout," napsal na Twitteru Hamáček.

Autoři

Štítky ČR, nehoda, zranění, D35, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.