středa 1. května 2024 Svátek práce

FOTO: Silně podnapilý řidič nezvládl průjezd zatáčkou, převrátil se ze svahu a narazil do stromu

Včera dopoledne vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k havárii, která se stala na silnici mezi Hvěnkovem a Zábřehem. Čtyřiatřicetiletý muž nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, vyjel mimo silnici, narazil do dopravního značení a převrátil se na pravý bok ze svahu. Jízda skončila nárazem do stromu. Policisté následně řidiči naměřili přes tři promile alkoholu v dechu.

Ridič zůstal po nehodě zaklíněn ve svém voze. K havárii přivolal pomoc projíždějící řidič.  „Z prvotního šetření policistů vyplynulo, že silně podnapilý řidič vlivem nepřizpůsobení rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou ve stoupání, ve směru jízdy na Zábřeh, a s vozem vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do dopravního značení a následně se převrátil ze svahu na pravý bok. Tam jeho jízda skončila nárazem do stromu,“ uvedla k havárii policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zaklíněného řidiče z auta vysvobodili hasiči. Muž se při nárazu lehce zranil, záchranářili jej ošetřelili na místě a následně přepravili k dalšímu ošetření do nemocnice. Policisté podrobili řidiče dechové zkoušce, při které mu bylo naměřeno přes tři promile alkoholu v dechu. 

Čtyřiatřicetiletý muž je nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje

Štítky Havárie, Zábřeh na Moravě, Hřevkov, alkohol, podnapilý řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.