pátek 3. května 2024 Alexej

Řidička nezvládla vyjet z kruhového objezdu. Nadýchala přes dvě promile

​V sobotu dopoledne opilá řidička při výjezdu z kruhového objezdu najela na obrubník a poškodila si auto. Další jízdu jí policisté zakázali a následně odebrali řidičský průkaz.

V sobotu 25. ledna devětadvacetiletá žena před jízdou požila alkohol a když chtěla vyjet z kruhového objezdu na Sokolskou ulici v Olomouci, nezvládla zatáčku a najela na vyvýšený betonový obrubník, čímž si poškodila pravé kolo auta. „Orientační dechové zkoušky postupně ukázaly hodnoty přes 2,6 promile alkoholu v dechu, následně přes 2,5 promile a poslední zkouška ukázala hodnotu přes 2,4 promile,“ říká policejní mluvčí Lenka Vanková. 

Při dopravním incidentu se nikdo nezranil, ale řidičce poškozené Škody Fabie policisté zakázali další jízdu a odebrali jí řidičský průkaz. „Na Fabii vznikla hmotná škoda v předběžné výši okolo 5 tisíc korun, betonový obrubník zůstal bez poškození,“ doplňuje Vanková. Žena je podezřelá ze spáchání činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které podle trestního zákoníku hrozí šest měsíců až tři roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky objezd, nehoda, obrubník, Fabie, Sokolská, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.