sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Město bojuje s neukázněnými řidiči kamionů. Od loňského roku jejich počet klesá

Zvýšené kontroly kamionů z minulého roku přinášejí výsledky. Počet řidičů porušujících předpisy od minulého jara konečně klesá. I tak se ale najdou řidiči, kteří se snaží předpisy obejít.

 Městská policie se proto takovému jednání snaží předejít změnami značení a přísnými postihy. „Stává se, že například v Holické ulici ráno po vyložení zboží odjede samotný tahač a na místě nechá odstavený návěs bez registrační značky, případně zde řidiči nechávají celý kamion a odjedou domů vlakem,“ řekl ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický. Problémy s kamiony a další dopravní otázky řeší od loňska specializované skupiny, která se skládá ze zástupců městské policie, Policie ČR, celníků i města.

Mimo parkování kamionů skupina naposled řešila také průjezdy nákladních aut čtvrtí Nedvězí. Připraveno je už zavedení tzv. celočervené zóny v Hamerské a Přerovské ulici a na Švýcarském nábřeží. Semafory v těchto zónách v noci reagují na rychlost přijíždějícího auta. V případě že jede povolenou rychlostí, systém semaforu spustí zelenou. V případě, že řidič rychlost porušuje ho donutí červená zastavit.

Dalším připravovaným prostředkem ke zvýšení lepší dopravy ve městě je zavedení radaru v Přerovské ulici. „Nejde primárně o vybírání pokut, ale o prevenci, a je prokázáno, že měření rychlosti je jeden z nejúčinnějších nástrojů takové prevence,“ komentuje chystanou novinku náměstek primátora Martin Major.

Ohodnoť článek

Foto Liberecká drbna

Štítky Doprava, kamiony, policie, rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.