neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Silnice v kraji jsou dnes na některých místech pokryté námrazou, dávejte pozor

Na namrzající silnice si dnes ráno musí dát pozor řidiči v Olomouckém kraji, kde meteorologové varovali před ledovkou způsobenou mrholením a teplotami kolem bodu mrazu. Silnice v kraji jsou po chemickém posypu sjízdné se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Komunikace začaly v Olomouckém kraji namrzat už v pondělí večer. Ráno mohou být vozovky kluzké hlavně ve vyšších polohách Olomoucka, Prostějovska, Přerovska a na Šumpersku. Správci silnic tam v noci provedli chemický posyp. Mezi Kozlovem a Potštátem na Olomoucku padá na silnici námraza ze stromů

Dálnice a hlavní silniční tahy jsou v Olomouckém kraji ráno sjízdné bez větších problémů, avšak i na těchto komunikacích by řidiči kvůli mrznoucímu mrholení měli dávat pozor.

Meteorologové varovali, že v částech Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje se bude v noci na dnešek tvořit při mrznoucím mrholení nebo dešti ledovka. Silnice a chodníky kvůli tomu mohou klouzat a hrozí nebezpečí úrazů a problémy v dopravě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.