neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Desetina z kontrolovaných řidičů se dopustila přestupku. Kontroly odhalily také podnapilé řidiče

Od pátečního večera do sobotního rána dohlíželi policisté na silniční provoz a při kontrole téměř tří stovek vozidel zjistili dvaatřicet přestupků. Mimo přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, odhalili také čtyři podnapilé řidiče, z nichž tři jsou podezřelí z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jeden z podnapilých řidičů na sebe upozornil nestandardním chováním za volantem po 11 hodině večer v Šumperku. „Poté, co v Temenické ulici zastavil před přechodem pro chodce, spustil směrové světlo. Při dechových zkouškách opakovaně nadýchal přes dvě promile alkoholu v dechu. Jednašedesátiletého muže policisté zadrželi, zbytek noci pak strávil v policejní cele,“ popisuje policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Třiačtyřicetiletý řidič osobního auta, kterého policisté zastavili pár minut po půlnoci v Revoluční ulici v Šumperku, při dechových zkouškách nadýchal 1,78 a 1,68 promile alkoholu. 

Ve Velkých Losinách policisté kontrolovali čtyřiapadesátiletého muže, který opakovaně nadýchal přes jedno promile, a bude se tak muset zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Trojici podnapilých řidičů hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kontrola, alkohol, silnice, bezpečnost, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.