pondělí 13. května 2024 Servác

Vlaky mezi Olomoucí a Šternberkem nebudou jezdit od začátku března až do 12. prosince

Na železniční trati z Olomouce do Šternberka nebudou od začátku března až do 12. prosince kvůli její modernizaci jezdit vlaky. Zajištěna je náhradní autobusová doprava.

Od 1. do 2. března bude na trati výluka v úseku mezi stanicemi Olomouc-hlavní nádraží, Šternberk a Uničov. Od 3. března do 12. prosince pak naváže nepřetržitá výluka mezi stanicemi Olomouc-hlavní nádraží a Šternberk.

Po dobu výluk budou všechny vlaky ve vyloučených úsecích nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Bude organizována dle výlukového jízdního řádu,“uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Informace o plánované výluce cestující najdou na internetových stránkách ČD. Výluka souvisí s loni zahájenou modernizací železniční trati z Olomouce přes Šternberk do Uničova, která má být dokončena v roce 2022.

Jízdní doba osobních vlaků mezi Olomoucí a Uničovem se díky elektrizaci a úpravám trati zkrátí na 26, respektive 28 minut. Ve špičkách pracovních dnů je doplní spěšné vlaky, které zvládnou cestu mezi oběma stanicemi za 17 minut. Zakázku v hodnotě 3,9 miliardy korun získalo sdružení firem Subterra, OHL ŽS a EŽ Praha.

Autoři | Foto libereckadrbna.cz

Štítky ČR, železnice, Olomoucko, výluka, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.