středa 1. května 2024 Svátek práce

Oprava ulice v Zábřehu vyjde na 12,4 milionu korun. Po rekonstrukci přibudou nová parkovací místa

Na konci měsíce odstartovaly stavební práce na rekonstrukci Smetanovy ulice v Zábřehu, která už má za sebou obnovu kanalizace, vodovodu i plynovodu. Nově započatá rekonstrukce se týká chodníků a silničního tělesa včetně podkladních vrstev.

Stavební úpravy v ulici navýší také počet parkovacích míst, ale asi největší změnou bude podle mediální koordinátorky Lucie Mahdalové, zjednosměrnění  ulice od „T“ křižovatky po Sokolskou ulici.

„Komunikace od Jiráskovy ulice po Alzheimer centrum bude obousměrná, avšak od „T“ křižovatky bude jednosměrná,“ doplňuje Mahdalová.

Veřejná zakázka na opravy v hodnotě přes 12,4 milionu korun, kterou realizuje společnosti SWIETELSKY stavební s.r.o., bude rozdělena do tří etap s termínem ukončení do konce června.  

„Oproti stávajícímu stavu budou zhotovena po pravé straně ve směru od Jiráskovy ulice parkovací stání. Tato stání a jiné úpravy budou respektovat stávající vjezdy k nemovitostem v ulici. Zároveň bude upraveno parkoviště před budovou bývalé porodnice a vytvořeno kontejnerové hnízdo pro separovaný odpad,“ popsal starosta František John.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto zabreh.cz

Štítky rekonstrukce, ulice, chodník, silnice, Smetanova, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.