neděle 5. května 2024 Klaudie

Jízdenku u řidiče si už nekoupíte. Jde o preventivní opatření

Dopravní podnik města Olomouce kvůli riziku šíření nákazy novým typem koronaviru ode dneška dočasně zrušil prodej jízdenek u řidičů tramvají a autobusů. Revizoři zároveň budou jízdní doklady kontrolovat pouze vizuálně. To řekl předseda představenstva dopravního podniku Jaromír Machálek.

„Cestujícím doporučujeme, aby využívali k nákupu jízdenek předprodejní místa, prodejní automaty, SMS jízdenky a pro nákup časových jízdenek využili nákup přes e-shop," uvedl Machálek.

Prodejní automaty na jízdenky MHD budou ode dneška v pravidelných intervalech dezinfikovány. „Ke stejnému datu začnou zaměstnanci přepravní kontroly kontrolovat platnost jízdních dokladů pouze vizuálně," dodal Machálek.

Dopravní podnik bude podle Machálka dál důkladně dezinfikovat vozidla, především madla a tyče. Pracovníci dezinfikují také klimatizaci a všechna vozidla budou na konečných zastávkách důkladně větrána.

„V průběhu víkendu dojde k dezinfekci vozidel prostřednictvím generátorů ozónu, která bude následně v pravidelném intervalu opakována," uvedla mluvčí DPMO Martina Krčová.

Kvůli přerušení školní výuky byly v Olomouci ve čtvrtek dočasně zrušeny školní posilové spoje. Od příštího čtvrtka bude zaveden prázdninový autobusový provoz.

„V tramvajovém provozu dojde od pondělí 16. března k redukci z dvanáctiminutového linkového intervalu na interval 15 minut. Nasazení souprav se bude od 16. března monitorovat a případně v průběhu příštího týdne redukovat," dodala Krčová.

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky ČR, MHD, zdraví, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.