úterý 7. května 2024 Stanislav

Dopravní podniky zakázaly nástup do autobusů předními dveřmi, prostor u kabiny řidiče bude zapáskovaný

Dopravní podniky v Olomouckém kraji kvůli šířící se nákaze novým typem koronaviru zakázaly nástup cestujících předními dveřmi do autobusů městské hromadné dopravy. Chtějí tak snížit riziko přenosu infekce a ochránit před ní řidiče, pro které zatím nemají roušky.

„S okamžitou platností budou trvale uzavřeny přední dveře u řidiče u všech autobusů, které budou otevírány pouze nevidomým, ZTP a ZTPP. Dále bude zamezen přístup ke kabině řidiče z vozu, a to zapáskováním prostoru za první řadou sedaček," sdělila dnes mluvčí DPMO Martina Krčová.

DPMO omezil také předprodej jízdenek. Ve dvou jeho prodejnách bude nyní otevřená vždy pouze jedna přepážka. U zaměstnanců přepravní kontroly bude omezjen kontakt s cestujícími, dodala Krčová.

Také v Prostějově bude od dnešní půlnoci povolen nástup do autobusů MHD pouze prostředními a zadními dveřmi. "Přední dveře se nebudou otevírat. Přeprava v rámci MHD je pro všechny cestující bezplatná. Toto opatření platí do odvolání," oznámila dnes prostějovská radnice.

Podobná opatření už platí v Přerově, kde je MHD též zdarma. „Do autobusů nastupujte zadními dveřmi a doporučuje se mít roušku a dodržovat bezpečný odstup," oznámili radní cestujícím. V Přerově byl zároveň zrušen provoz taxislužby pro seniory.

Autoři | Foto

Štítky ČR, zdraví, MHD, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.