pondělí 29. dubna 2024 Robert

Silnici přes Červenohorské sedlo čeká měsíční uzavírka kvůli opravě

Silnice přes Červenohorské sedlo, která je důležitou spojnicí mezi Šumperskem a Jesenickem, bude celý duben kvůli plánovanému dokončení rekonstrukce její severní části uzavřena. Řidiči musí počítat s objízdnou trasou, sdělil místostarosta Jeseníku Václav Urban.

„Předpokládám, že uzavírka přinese méně dopravních komplikací než v minulosti, a to vzhledem k opatřením vlády v souvislosti s výskytem koronaviru, tedy s omezením volného pohybu osob," uvedl Urban.

Úplná uzavírka důležité silniční tepny přes Červenohorské sedlo bude zahájena 1. dubna a potrvá do konce dubna. Jezdit přes sedlo budou moci pouze vozidla integrovaného záchranného systému, dopravní obsluha a linkové autobusy. Poslední dokončovací práce dělníci provedou od 1. května do 5. května, kdy bude silnice v režimu částečné uzavírky.

Při úplné uzavírce jsou navrženy dvě objízdné trasy. Pro vozidla vyšší než 3,9 metru vede trasa z Jeseníku do Šumperku přes Bělou pod Pradědem, Vidly, Vrbno pod Pradědem, Andělskou a Světlou Horu, Staré Město, Bruntál, Václavov, Malé Štáhle a Rýmařov. Řidiči menších vozů mohou využít trasu přes Ramzovou a Ostružnou.

Nynější závěrečné opravy severní části komunikace navazují na rozsáhlou rekonstrukci, kterou silnice přes Červenohroské sedlo ve dvou etapách prošla v letech 2014 až 2017. Dělníci nyní na severní straně opraví poslední část vozovky, vybudují svodidla a upraví okolí silnice. Investice byla zahájena loni na podzim, stát bude celkem 83 milionů korun.

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky silnice, stavby, Jesenicko, Šumpersko, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.