pátek 3. května 2024 Alexej

V Olomouci se postupně obnovovuje placené parkování

V centru Olomouce se postupně obnovuje systém placeného parkování, který byl v březnu dočasně pozastaven kvůli epidemii koronaviru. Radnice tak reaguje na rozhodnutí vlády o opětovném zprovoznění zpoplatněných parkovišť. Přestupky v souvislosti s parkováním budou strážníci v příštích několika dnech řešit většinou domluvou, od pondělí 11. května už budou přísnější. Novinářům to dnes řekl primátor Mirek Žbánek (ANO).

V Olomouci jsou zprovozňovány parkovací automaty a z dopravního značení v zóně placeného parkování stážníci odstraňují dočasné přelepy, které byly v březnu instalovány kvůli dočasnému zrušení poplatků za parkování. Parkovací systém by měl být v plném provozu od čtvrtka. Přes svátky a víkend se parkovné neplatí, takže ostrý provoz systému bude zahájen příští týden v pondělí.

„Městská policie bude dohlížet na to, zda je tato povinnost řidiči dodržována. V první fázi se budeme snažit upozorňovat řidiče na to, že tato úleva skončila a za parkování se platí. Od 11. května pak budeme na dodržování této povinnosti upozorňovat daleko přísněji," řekl Žbánek.

Kvůli dočasnému zrušení parkovacích poplatků centrum Olomouce zaplnila odstavená auta, na což si stěžují lidé, kteří v této části města bydlí či pracují. „Počet zaparkovaných automobilů se někde zvýšil až několikanásobně," řekl Žbánek. Podle něj je třeba parkování v centru města opět regulovat, aby se vrátilo do běžného režimu.

Za hodinu parkování v centru Olomouce řidiči platí 30 korun. „Placení prostřednictvím alternativních platebních metod a SMS je již k dispozici," dodal ředitel městské policie Pavel Skalický.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, koronavirus, automobilová, peníze, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.