úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Ve městě se v pondělí uzavře další most. Opravovat se bude do prosince

V pondělí 11. května se rozeběhne další oprava mostu ve městě. Za celkem 27 milionů korun projde rekonstrukcí most přes Mlýnský potok na ulici 1. máje. Ta navazuje na Masarykovu třídu, na které se v současnosti opravuje most přes řeku Moravu. Termínově souhlasí i s rekonstrukcí ulice 8. května v centru města.

„Využíváme období, kdy ulicí 1. máje nemohou jezdit tramvaje. To je smyslem sladění termínů městských investic s protipovodňovými opatřeními a demolicí mostu přes Moravu, které v Olomouci realizuje Povodí Moravy. Díky tomu můžeme stihnout i naše akce, které by stejně přišly na řadu v nejbližší době,“ vysvětlil investiční náměstek primátora Martin Major.

Kvůli stavbě bude úplně uzavřena ulice 1. máje v místě mostu včetně přilehlých ulic Nábřeží Přemyslovců a Jiřího z Poděbrad, kam nebude umožněn vjezd automobilové dopravě. Objízdná trasa povede od křižovatky na Žižkově náměstí, ulicemi Husova, Komenského do ulice 1. máje a stejně i v opačném směru.

Na kompletní rekonstrukci mostu o rozpětí 17 metrů bude stavební firma pracovat od května do prosince letošního roku. „Stavební práce budou probíhat po polovinách. Tak, aby zde byla zachována náhradní autobusová doprava na trase od hlavního nádraží do centra města,“ popsal investiční náměstek Major. Součástí náročné rekonstrukce je odbourání stávajících pojízdných vrstev mostu včetně kolejového svršku, betonáž nové spřažené desky a říms mostu, provedení nové izolace, dilatací, chodníků a zábradlí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky most, olomouc, oprava, rekonstrukce, potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.