středa 8. května 2024 Statní svátek

Policisté se o víkendu zaměřili na kontrolu motocyklistů v nebezpečných úsecích

Rozvolňování bezpečnostních opatření, ale i pěkné počasí vylákalo řidiče a motorkáře ve větším počtu na silnice v kraji. Policisté se proto během uplynulého prodlouženého víkendu zaměřili na nejlákavější trasy pro motorkáře. Na Červenohorském sedle a šternberském Ecce Homo zajistili desítku přestupků, hlavně překročení rychlosti.

„Motorkáři využívají rovných úseků silnic, táhlých i ostrých šikan a užívají si rychlé jízdy. Tato záliba není vždy v souladu s pravidly silničního provozu a jízda není pokaždé bezpečná a ohleduplná i k ostatním účastníkům silničního provozu,“ uvádí policejní mluvčí Marta Vlachová. „Kolegové na motorkách i v autě kontrolují dodržování nejvyšší povolené rychlosti v daných úsecích, ale i to, zda řidič není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, má platný řidičský průkaz na danou kubaturu nebo zda je jeho stroj po technické stránce v pořádku,“ dodává.

V letošním roce řešili policisté v Olomouckém kraji už 1498 dopravních nehod, z toho 12 nehod motorkářů, při kterých byli 2 motorkáři zraněni těžce a 7 lehce. Naštěstí během letošních dní nedošlo k žádnému smrtelnému zranění motorkáře. Oproti loňskému roku se jedná o mírný pokles nehod (loni 1330 nehod, 9 nehod motorkářů).

Policisté se budou dále kontrolám dodržování předpisů v dopravě věnovat a zaměří se nejen na rychlost, technický stav, způsob jízdy, ale také na alkohol a drogy za volantem nebo řídítky motorek a jízdních kol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, moto, auto, kontroly, ecce, homo, sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.