pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Opilý cizinec neukočíroval na dálnici mezi Olomoucí a Vyškovem řízení a skončil v poli

Nehodu osobního auta řešili v pátek kolem půl 4 ráno policisté z Prostějovska. Řidič tam vyjel s vozem mimo dálnici a skončil v poli.

„V pátek okolo půl čtvrté ráno projížděl po dálnici D46 ve směru jízdy od Olomouce na Vyškov dvaadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti se starším spolujezdcem ve vozidle Škoda Fabia. Na třináctém kilometru mu do cesty vběhla lesní zvěř. Muž v úmyslu předejít střetu strhl řízení a s vozidlem vyjel mimo komunikaci, kde narazil do vyvýšeného břehu. V jízdě pak pokračoval dál živým plotem, kterým projel až do pole s vysetou obilovinou. Tam se vozidlo převrátilo na bok," popsala nehodu policejní mluvčí Lenka Vanková.

Přivolaní policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, která prokázala předchozí ovlivnění alkoholem. Přístroj mu opakovaně naměřil hodnoty přes 1,4‰ alkoholu v dechu. Navíc mladík policistům nepředložil řidičský průkaz s tvrzením, že jej při dopravní nehodě ztratil. Nesouhlasil ani s naměřenými hodnotami a popíral, že by před jízdou nebo během ní alkohol požil. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu rovněž odmítl.

Při šetření dopravní nehody policisté také zjistili, že muž vozidlo užil bez vědomí odpovědné osoby.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za které lze dle trestního zákoníku  uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Další okolnosti dopravní nehody policisté prošetřují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky cizinec, D46, Vyškov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.