pondělí 29. dubna 2024 Robert

Oprava na dva měsíce zkomplikuje provoz na vytížené silnici z Olomouce do Přerova

Provoz na silnici I/55 mezi Olomoucí a Přerovem od úterý 7. července na zhruba dva měsíce zkomplikuje oprava povrchu vozovky úseku z Olomouce do Krčmaně. Stavět se bude za běžného automobilového provozu, který budou v tomto úseku řídit regulovčíci. Oprava silnice přijde na zhruba 15,4 milionu korun. Sdělil to dnes Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Extrémně vytížený dvouproudový tah bude opatřen novým kobercem položeným strojově v souvislé délce 4072 metrů. Páteřní silnice vede dále do Přerova, proto denně snáší průjezd přes 11 tisíc dopravních prostředků všech kategorií,“ uvedl Mazal.

Dělníci podle něj také vyčistí příkopy podél silnice, zpevní krajnice, obnoví vodorovné dopravní značení a vymění svodidla. ŘSD plánuje ukončit opravy přibližně za dva měsíce od zahájení.

„Řidiče čeká změna dopravní situace dle pokynů regulovčíků s vysílačkami doplněných o přechodné dopravní značení. Objízdná trasa nebyla stanovena a práce budou probíhat za běžného provozu, proto prosíme řidiče o trpělivost doplněnou zvýšenou opatrností,“ dodal Mazal.

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, automobilová, stavby, Olomoucko, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.