neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Prostějov a Vrbátky spojí čtyřkilometrová cyklostezka

Prostějovská radnice se dohodla s nedalekými Vrbátkami na spolupráci při přípravě stavby zhruba čtyři kilometry dlouhé cyklostezky, která spojí město s touto obcí. Plánovaná cyklostezka má stát více než 30 milionů korun. Většinu nákladů pokryjí dotace. Řekl to řekl primátor Prostějova František Jura (ANO). Díky nové cyklostezce už cyklisté nebudou muset jezdit po rušné silnici.

O spolupráci při přípravě cyklostezky nedávno prostějovskou radnici požádal obecní úřad Vrbátky. "Žádosti vyhovíme, a to formou zpracování projektové dokumentace na cyklostezku v úseku z Vrahovic podél železniční trati k nádraží Vrbátky," uvedl Jura. Podle něj má chystaná cyklostezka měřit 4,3 kilometru.

Prostějovští radní už schválili zadání projektové dokumentace pro společné povolení a provedení stavby. Obec Vrbátky v roce 2019 zpracovala na celou trasu studii včetně odhadu nákladů, které činí 34 milionů korun, z toho na úsek vedoucí přes území Prostějova připadá 21 milionů korun. "Při odečtení možných dotačních titulů Státního fondu dopravní infrastruktury a Olomouckého kraje by odhadované náklady mohly činit 1,7 milionu korun," uvedl primátorův náměstek Jiří Rozehnal (ANO)

Obecní úřad ve Vrbátkách o stavbě cyklostezky uvažuje několik let. Na silnici do Prostějova-Vrahovic je totiž rušný automobilový provoz, který ohrožuje početné cyklisty mířící denně do Prostějova za prací či do školy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, kondice, stavby, cykloturistika, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.