čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Policisté v sobotu kontrolovali motorkáře na Červenohorském sedle

V sobotu 4. července proběhla na Červenohorském sedle dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu motocyklistů. Celkově se policisté zkontrolovali 125 vozidel, z toho 72 motocyklů. Odhalili dohromady 28 přestupků.

Sobotní kontoly v rámci akce "MOTO-ČH SEDLO, červenec 2020" probíhaly od 9:00 do 17:30 na silnici z Šumperku do Jeseníku v oblasti Červenohorského sedla, které je nechvalně známé řadou často tragických nehod. „Na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích dohlíželo 14 policistů, dvoučlenná hlídka celního úřadu, pracovníci stanice technické kontroly a krajský koordinátor Besipu. Celkově se zkontrolovalo 125 vozidel, z toho 72 motocyklů,“ říká policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté odhalili 28 přestupků, z nichž 16 se týkalo motocyklistů. „Třem motorkářům, z důvodu špatného umístění registračních značek, byly uloženy 3 kauce v celkové výši 20 tisíc korun. U 3 řidičů motorových vozidel bylo zjištěno požití návykových látek a u 1 řidiče, taktéž vozidla, bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou. Příkazem na místě blokovou pokutou bylo vyřešeno 18 přestupků v celkové výši 11 tisíc korun,“ dodává Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, kontrola, dopravní, rychlost, nehoda, sedlo, červenohorské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.