pondělí 29. dubna 2024 Robert

Senior si na dálnici spletl pedály a vrazil do auta stojícího v koloně. Způsobil škodu téměř půl milionu

V pátek 3. července po poledni došlo na 30,5 kilometru dálnice D46 ve směru od Olomouce k dopravní nehodě dvou vozidel. Čtyřiasedmdesátiletý řidič Mitsubishi dojížděl zezadu ke koloně stojících vozidel, když si dle vlastních slov omylem spletl pedály a místo brzdového sešlápl plynový. Výše škody, kterou senior způsobil, se vyšplhala na 460 tisíc korun.

Čtyřiasedmdesátiletý řidič Mitsubishi narazil do zadní části stojící Škody Rapid. Po nárazu Mitsubishi vyjelo vlevo mimo vozovku a narazilo do středových svodidel. Ke střetu s dalšími vozidly nedošlo.

„Při dopravní nehodě zranění utrpěli řidiči obou vozidel a spolujezdkyně ve Škodě. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 460 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ upřesňuje policejní mluvčí František Kořínek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, dálnice, D46, Olomouc, Prostějov, senior, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Příčina údajného ,,spletení pedálů" v autě i u seniora (74 let), je pouze výmluva pro strážníka. Pravý důvod je rozhodně jiný. Hodit takové důvody obecně na ostatní seniory automaticky, že jsou totálně neschopní řídit auto pro svůj věk, je obecně známo u mnoho mladých lidí agresivních a bezohledných v dopravě všude a i na dálnicích! - TAK UVÁDĚJÍ TAKOVÉ PŘÍPADY!

čtvrtek, 9. července 2020, 07:52

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.