pátek 3. května 2024 Alexej

Dálniční policisté kontrolovali u Přáslavic nákladní vozidla. Zjistili 19 přestupků u 25 řidičů

Ve středu 8. 7. 2020 se na odstavné ploše dálničního oddělení Přáslavice-Kocourovec zaměřili policisté dálničního oddělení, cizinecké policie, policejních kynologů, policisté silničního dohledu ve spolupráci s kolegy z Měřící expertní jednotky MD a koordinátorem BESIP zaměřili na kontrolu nákladních vozidel a autobusů.

Jednalo se hlavně o kontrolu dodržování zákonných přestávek – doby jízdy, technický stav, kontrolu dokladů a pobytový režim cizinců na našem území. Policisté na motorkách i v autě vytipovaná vozidla stahovali na místo kontroly.

„Během dne jsme zkontrolovali 25 nákladních vozidel a dva autobusy. Psovodi se psy vycvičenými na vyhledávání omamných a psychotropních látek vozidlo obešli a zkontrolovali. Během kontroly bylo zjištěno 19 přestupků, v 5 případech byla uložena kauce v celkové výši 71 tisíc korun, 5 přestupků bylo postoupeno k projednání správnímu úřadu a ostatní přestupky byly řešeny blokově,“  říká vrchní komisařka Marta Vlachová.

Současně se policisté zaměřili i na osobní vozidla, kdy zjistili 8 přestupků. Jednalo se hlavně o překročení nejvyšší povolené rychlosti, telefonování za jízdy a způsob jízdy. Při kontrole byla zjištěna a zadržena jedna osoba v celostátním pátrání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, dálnice, kontrola. akce, bezpečnost, kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.