čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

VIDEO: Řidič ujížděl hlídce z Řepčína až k Hradisku, kde skončil v poli. Policisté u něj našli několik gramů pervitinu

Ve čtvrtek 9. července, krátce před osmou hodinou ráno, chtěli policisté na ulici Svatoplukova v Olomouci-Řepčíně zkontrolovat osobní vozidlo Honda Civic. Řidič však, když spatřil policejní vozidlo, začal ujíždět směrem k ulici Tomkova. Strhla se policejní honička, kterou zakončil řidič Hondy v poli u Klášterního Hradiska.

„Policisté se za ním okamžitě, za použití výstražného světelného a zvukového zařízení, rozjeli. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a ujížděl. Do pronásledování vozidla bylo zapojeno několik policejních hlídek. Řidič projel několika ulicemi, kdy svou riskantní a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Na jedné z nich mu jedno z policejních vozidel zablokovalo cestu, nicméně řidič nezastavil, narazil do policejního vozidla a pokračoval dál v újezdu směrem ke Klášternímu Hradisku“ popisuje začítek honičky policejní mluvčí Irena Urbánková.

Tam, na ulici Jablonského, na něj čekal již další policejní vůz, který mu zablokoval cestu. Řidič ve snaze ujet policistům, sjel do přilehlého pšeničného pole, kterým projel až k místním zahrádkám, kde s vozidlem havaroval. Následně začal z vozidla utíkat, daleko však neutekl. Policisté ho neprodleně zadrželi.

VIDEO:

Policisté u řidiče našli sáček s pervitinem

„Jednalo se o pětatřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí. Zadržený byl převezen na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Proč ujížděl, policisté velmi záhy zjistili. Soudem má totiž uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel a v uvedenou dobu u sebe přechovával sáček, tzv. dealerák, obsahující 6,1g psychotropní látky metamfetamin, tzv. pervitin. Ten policisté zajistili,“ uvádí Urbánková.

Zadržený se po poučení odmítl podrobit jak orientační dechové zkoušce, tak i orientačnímu testu na omamné a psychotropní látky. Stejně tak se odmítl podrobit i lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu.

„Po důkladném prověření všech skutečností a podkladů mu policisté ještě téhož dne sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření hned ze dvou přečinů - přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za které mu, v případě prokázání viny a odsouzení hrozí, mimo jiné, trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodává mluvčí Irena Urbánková.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, olomouc, řepčín, hradisko, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Lojzin Lojzin

Místo psaní komentářů si raději zopakuj pravopis

sobota, 11. července 2020, 13:35

Lucky Strike

Vy mrdky policejni ja bych chtel nekdy cist na drbne ze diky.tem vasim honickam co.vas tak bavi vam a nebo pronaslodovanemi.neco nevijde a sejme vasi dceru a manzelku.to.jste frajeri.

pátek, 10. července 2020, 21:12

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.