pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řídil vozidlo opilý a navíc bez řidičského oprávnění, způsobil dopravní nehodu

K dopravní nehodě došlo v pondělí před půl jedenáctou v noci v obci Huzová. Když 19letý řidič vozidla Renault Scenic náhle zastavil v důsledku vběhnutí lesní zvěře na silnici, 28letý řidič Škody Octavia již nestihl zareagovat a zezadu naboural do Renaultu. Po provedené dechové zkoušce policie naměřila u staršího u řidičů 1,90% alkoholu a navíc zjistila, že ani nevlastní řidičský průkaz.

Nehoda se stala na silnici III/4453, v katastru obce Huzová, ve směru jízdy od obce Dětřichov nad Bystřicí. Dle prvotních informací měl řidič vozidla Škoda Octavia zastavovat v důsledku situace, vyvolané silničním provozem – vběhnutí lesní zvěře na vozovku, v tom druhý řidič Renaultu Scenic nestihl zabrzdit a zezadu narazil do vozidla před ním.

Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 60 000 korun. U obou účastníků nehody byly provedeny orientační dechové zkoušky. U 19letého řidiče byla negativní, 28letému řidiči policisté naměřili téměř 2‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 1,90‰ alkoholu v dechu, “ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při kontrole policie navíc zjistila, že 28letý řidič ani nevlastní žádné řidičské oprávnění. „Muž je tak nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Nehoda je nadále v šetření. “ dodává Urbánková. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, nehoda, havárie, opilý řidič, Huzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.