neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Policisté na Olomoucku řešili během jednoho dne hned tři srážky se zvěří

Během středy a čtvrtečního rána řešili olomoučtí policisté hned tři případy srážky vozidla se zvěří. Ve všech případech se jednalo o střet se srnou, respektive srncem. Ani v jednom naopak nedošlo ke zranění osob a všechny orientační dechové zkoušky u řidičů byly negativní.

První se stala ve středu 15. července kolem půl jedenácté dopoledne na silnici u Blatce. „Pětapadesátileté řidičce osobního vozidla Škoda Octavia vběhla náhle a neočekávaně z pravé strany, do jízdní dráhy lesní zvěř – srna. Řidička již nestihla vozidlo zastavit a došlo ke střetu. Srna po střetu utekla do pole,“ uvádí policejní mluvčí Irena Urbánková. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 70 tisíc korun.

Ve stejný den okolo třetí hodiny odpoledne vběhl pětačtyřicetileté řidičce Citroënu srnec do cesty na silnici u Dolan. Ten po střetu uhynul. Uhynulou zvěř si převzal zástupce mysliveckého spolku. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 70 tisíc korun.

Třetí dopravní nehoda se stala ve čtvrtek 16. července kolem půl šesté ráno mezi obcemi Daskabát a Velký Újezd. „Čtyřicetiletému řidiči osobního vozidla Škoda vběhla z levé strany do jízdní dráhy srna. Ta po střetu uhynula.“ říká Urbánková. Také zde si uhynulou zvěř si převzal zástupce mysliveckého spolku. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 25 tisíc korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, nehoda, olomouc, zvěř, srna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.