úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Opilý řidič v Charkovské ulici v Olomouci naboural několik aut. Způsobil škodu za čtvrt milionu

V sobotu 18. července v odpoledních hodinách vyjížděli olomoučtí policisté k dopravní nehodě na ulici Charkovská, při které bylo poškozeno několik vozidel. Čtyřiatřicetiletý řidič nejprve po výjezdu z levotočivé zatáčky naboural do jednoho zaparkovaného vozu, v jízdě ale pokračoval a boural i do dalších aut zaparkovaných na ulici. Způsobil škodu, která je předběžně vyčíslena na 265 tisíc korun.

„Jak z průběžného šetření vyplývá, 34letý řidič osobního vozidla Volkswagen Golf, který jel po ulici Charkovské v Olomouci, měl z prozatím přesně nezjištěných příčin, po projetí levotočivé zatáčky, narazit přední částí svého vozidla do levého boku vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované u pravého okraje komunikace. Následně měl pokračovat v jízdě, kde měl o pár metrů dál vyjet s vozidlem mimo komunikaci a narazit do několika zaparkovaných vozidel – vozidla Hyundai, Renault a Fiat. Vozidla Hyundai a Renault byla po nárazu odhozena vpřed, kde narazila do fasády přilehlého domu,“ přibližuje řidičovu divokou jízdu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidiče to ovšem nezastavilo a opět pokračoval v jízdě směrem k ulici Pasteurova. Následně byl vypátrán policejní hlídkou. Ta u něj provedla orientační dechovou zkoušku a naměřila mu lehce přes 1,60 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou přes 1,70 promile alkoholu v dechu.

„Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 265 tisíc korun. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodává Urbánková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, olomouc, charkovská, alkohol, sobota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.