pondělí 29. dubna 2024 Robert

Sedmadvacetiletý motorkář bez řidičáku boural u železničního přejezdu. Do nemocnice odletěl vrtulníkem

Bylo krátce před sedmou hodinou večer, když sedmadvacetiletý mladík nezvládl jízdu na stroji značky Honda CBR 600 a v zábřežské ulici Československé armády poblíž železničního přejezdu havaroval. Při nehodě utrpěl zranění, se kterými musel být letecky transportován do nemocnice.

„Podle prvotních informací jel příliš rychle a v mírné zatáčce před železničním přejezdem ve směru jízdy do centra města narazil na vyvýšený obrubník. Po nárazu řidič upadl na vozovku a poté narazil do sloupu světelné signalizace před železničním přejezdem. Samotný stroj se pak sunul přes přejezd, na němž poškodil závaží závory a kryt světelné signalizace přejezdu a následně také drátěné oplocení přilehlého pozemku,“ říká k nehodě policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Vážně zraněného muže, který navíc není držitelem příslušného řidičského oprávnění, transportoval k ošetření do nemocnice vrtulník.

„Vzhledem k tomu, že se muž kvůli rozsahu zranění nebyl schopen podrobit dechové zkoušce, nařídili policisté odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Při havárii vznikla škoda za předběžně 120 tisíc korun. Veškerými okolnostmi a souvislostmi, za nichž k této havárii došlo, se nadále zabýváme,“ dodává Vybíhalová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, motorkář, zábřeh, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.