neděle 5. května 2024 Klaudie

Řidiče dodávky oslnilo slunce a vjel do cesty rychlíku

Nedaleko Přerova se dnes odpoledne srazilo osobní auto s vlakem. Nehoda se stala u Bochoře a obešla se bez zranění, zkomplikovala však provoz na železnici, řekl dnes ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doprava v úseku Přerov - Věžky na trati směrem na Brno je zastavena. Provoz je podle informací Českých drah přerušen v osobní i dálkové dopravě zhruba do 14:30.

Nehoda se stala kolem 12:30. „Mezi Přerovem a Věžkami došlo ke střetu rychlíku jedoucího z Brna do Šumperku s osobním autem. Nehoda podle informací, které mám, se obešla bez zranění. Předpokládám, že škoda se bude pohybovat v řádu statisíců. Minimálně dvě až 2,5 hodiny bude provoz přerušen nebo omezen," uvedl mluvčí inspekce.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové šlo o střet dodávky s vlakem, alkohol byl vyloučen u řidiče i strojvedoucího. "Řidiče dodávky podle dosavadních informací oslnilo slunce a na přejezdu se světelnou signalizací najel do prvního vagónu za lokomotivou. Nikdo nebyl zraněn," řekla dnes policejní mluvčí. Podotkla, že provoz na silnici je řízen kyvadlově. Z vlaku bylo odvezeno zhruba 70 lidí.

Dnes jde už o druhou takovou nehodu. V Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku se kolem poledne srazil vlak s osobním autem. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky nehoda, železnice, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.