středa 15. května 2024 Žofie

Na Šumpersku se střetl vlak s osobním autem, řidič se zranil

Zraněním řidiče skončil včera střet osobního auta s vlakem na přejezdu v Postřelmově na Šumpersku. Nehoda se stala na přejezdu se světelnou signalizací bez závor, její okolnosti policisté prověřují. Alkohol byl u řidiče i strojvůdce vyloučen, řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Provoz na trati byl přerušen. V Olomouckém kraji je to za poslední dva dny druhá nehoda na trati.

Nehoda se stala včera v půl dvanácté dopoledne. Vlak při ní narazil do pravé části projíždějícího auta, které řidil dvaasedmdesátiletý řidič. „Při nehodě řidič osobního vozidla utrpěl zranění, se kterým byl nakonec sanitkou převezen do nemocnice. Podle prvotních informací nedošlo ke zranění cestujících. Aktuálně zjišťujeme veškeré okolnosti, za nichž k této události došlo," uvedla policejní mluvčí.

Nehoda se stala na trati mezi Šumperkem a Přerovem v úseku Zábřeh na Moravě - Bludov. Provoz na trati byl přerušen, omezení trvala přes tři hodiny. „V úseku Zábřeh na Moravě - Šumperk byla zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava," uvedly dráhy.

Podobná nehoda se stala v úterý u Bochoře na Přerovsku, kde do rychlíku jedoucího z Brna do Šumperku narazila dodávka. Nehoda se obešla bez zranění. Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové řidiče dodávky údajně oslnilo slunce a na přejezdu se světelnou signalizací najel do prvního vagonu za lokomotivou. Na vozidle vznikla škoda dvě stě tisíc korun, stejná byla i na vlakové soupravě a dalších tri sta tisíc korun bylo podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové vyčísleno na výluce, zpoždění a dalších opatřeních souvisejících s nehodou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, vlak, auto, Bludov, Zábřeh na Moravě, zranění, výluka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.