neděle 5. května 2024 Klaudie

Opilý mladík ve Felicii nezvládl zatáčku a skončil na střeše vedle silnice. O řidičák přišel již v květnu

Na velké problémy si zřejmě zadělal dvacetiletý mladík, který měl podle prvotního šetření v pátek krátce po půl páté ráno mezi Slavoňovem a Vlachovem na Zábřežsku havarovat s Felicií. Po nehodě se snažil z místa utéct, skončil však v rukou policistů. Ti mu naměřili 1,4 promile alkoholu v dechu a chtěli mu zadržet řidičský průkaz. To se jim ovšem nepodařilo, protože mladík o něj přišel už v květnu.

Mladík pravděpodobně kvůli rychlé jízdě nezvládl bezpečně projet levotočivou zatáčkou. Místo toho zamířil vpravo mimo silnici do keřovitého porostu a tam narazil do stromu. Po nárazu zůstalo vozidlo zaklíněné podvozkem vzhůru.

„Po havárii se mladík, který vyvázl bez zranění, snažil z místa zmizet. I tak ale skončil v rukou policistů, kteří jej vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Při té mu policisté opakovaně naměřili hodnoty okolo 1,4 promile alkoholu v dechu. Mladík se však dušoval, že pil až po nehodě. Nezbylo mu tedy, než absolvovat lékařské vyšetření spojené s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení,“ říká k nehodě policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Řidičský průkaz policisté mladíkovi zadržet nemohli. O ten totiž přišel již v květnu letošního roku v souvislosti s prověřováním okolností jiné dopravní nehody, při níž taktéž sehrál roli alkohol.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, zábřeh, nehoda, felicie, mladík, alkohol, zatáčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.