neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

V Bludově na Šumpersku začala oprava frekventované silnice

Frekventovanou silnici vedoucí Bludovem na Šumpersku směrem na Hradec Králové od pondělí opravují. Práce v úseku o délce zhruba 1,5 kilometru přijdou na téměř 18 milionů korun bez DPH a potrvají až do začátku října. S komplikacemi musejí počítat především motoristé, čekají je objízdné trasy, řekli zástupci Ředitelství silnic a dálnic.

Oprava se dotkne průtahu Bludova, jde o část silnice I/44, který začíná přibližně 550 metrů před značkou obce Bludov a vede po obecní křižovatku se silnicí I/11, která bude od pondělí zčásti zahrnuta do kompletní obnovy povrchu. "Provoz bude veden vždy po neopravované polovině silnice I/44 ve směru z Postřelmova do Bludova. Objízdná trasa z Bludova směr Zábřeh povede po silnici I/11 do obce Chromeč, dále po silnici III/0444 na Postřelmov s pokračováním klasickou cestou do Zábřehu. Objížďka ze Sudkova do Šumperka je plánována přes silnice III/3703, III/0443 a I/44 směr Bludov," uvedl mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal.

Součástí oprav je nejen výměna povrchu vozovky, ale počítá se i s pročištěním příkopů, se zpevněním krajnic, obnovou dopravního značení a také opravou ploch autobusových zálivů. Práce jsou naplánovány na tři etapy a to od 17. srpna do 4. října.

Silnice vedoucí Bludovem patří k těm nejfrekventovanějším v regionu. V centru obce se sbíhají dvě důležité silnice. Pod místním zámkem se napojuje komunikace I/44 na páteřní vozovku I/11, která vede z Hradce Králové přes Bludov, Opavu, Ostravu až ke slovenským hranicím. Celkem 316 kilometrů tvoří nejdelší silnici první třídy v České republice využívanou tranzitem ze západu země na východ, uvedl Mazal.

Podle sčítání před čtyřmi lety projelo Bludovem průměrně zhruba 14.300 aut denně, z toho 2000 vozů představovala těžká motorová vozidla. Podle odhadů ŘSD budou aktuální čísla ještě vyšší. I z tohoto důvodu má ŘSD v plánu vybudování obchvat Bludova, který naváže na opravu obchvatu Postřelmova, která bude dokončena za dva měsíce.

Autoři | Foto sumperk.eu

Štítky stavby, silnice, Bludov, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Malý Had

A těch důchodců co zemře hlady než jim přes to dovezeme obědy.

sobota, 22. srpna 2020, 13:38

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.