sobota 4. května 2024 Květoslav

O prázdninách zemřelo na silnicích v Olomouckém kraji o čtyři lidi méně než loni

Na silnicích v Olomouckém kraji zemřeli o prázdninách dva lidé. Obě tragické nehody se staly v srpnu, jedna z nich na Přerovsku a druhá na Jesenicku, vyplývá ze statistik policie. Bilance tragických prázdninových nehod je tak v porovnání s předchozími lety příznivější. Loni v červenci a srpnu zemřelo šest lidí, o rok dříve bylo obětí 12. Od ledna letošního roku zemřelo na silnicích v kraji 14 lidí, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

První tragická nehoda o letošních prázdninách v kraji se stala v pátek 7. srpna večer u obce Soběchleby na Přerovsku. „Šlo o střet motocyklu a osobního auta. Při nehodě zemřel osmnáctiletý řidič motocyklu,“ řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Druhá tragická nehoda se odehrála 20. srpna u Vápenné na Jesenicku. Osmatřicetiletý řidič osobního auta tam přejel do protisměru a srazil se s nákladním vozidlem, zraněním na místě podlehl. V červenci naopak policisté v kraji žádnou tragickou nehodu nezaznamenali.

Loni o prázdninách zemřelo na silnicích v Olomouckém kraji šest lidí, z toho pět v červenci. Tehdy se na statistikách podepsala hlavně tragická nehoda u Dubu nad Moravou, při které v polovině července zemřeli tři lidé. O rok dříve měly prázdninové nehody 12 obětí, i tehdy statistiky zvýšila jedna tragická nehoda v polovině července, a to u Bohuňovic na Olomoucku, při které zemřeli čtyři lidé včetně dvou dětí.

Dosud od začátku roku policisté evidují na silnicích Olomouckého kraje 14 úmrtí, z toho 12 lidí zemřelo v prvním pololetí. Za celý loňský rok zemřelo v kraji při dopravních nehodách 34 lidí. V meziročním srovnání je to zhruba stejné číslo, v roce 2018 měly dopravní nehody o jednu oběť více.

Autoři | Foto FNOL

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.