sobota 4. května 2024 Květoslav

Práce na náměstí Hrdinů odhalily klenbu starého mostu. Opravy jsou už dokončeny

Na konci srpna skončila rekonstrukce křižovatky na náměstí Hrdinů. Opravovala se vozovka podél tramvajového ostrůvku a zajistila se stabilita trakčních stožárů. A během prací došlo i k jednomu překvapení.

Během opravy byla neočekávaně odhalena klenba původního mostu přes náhon Mlýnského potoka. Duté prostory pod ní vyplnili dělníci speciálním zálivkovým betonem, aby nedošlo k její deformaci, což protáhlo termín rekonstrukce o deset dnů.

„Oprava komunikace nijak nezměnila uspořádání křižovatky s ulicí 8. května a nebyl dotčen způsob jejího provozu. Pracovalo se zejména na zpevnění podloží a vytvoření nových konstrukčních vrstev vozovky, aby odpovídaly současnému dopravnímu zatížení,“ objasnil investiční náměstek primátora Martin Major.

Vozovka byla nově předlážděna žulovými kostkami a stavební úpravou prošlo výškové řešení a odvodnění komunikace. Součástí opravy bylo i předláždění chodníku a obnova smyček světelné signalizace.

Současně s opravou vozovky opravil Dopravní podnik města Olomouce výhybkové zhlaví v Legionářské ulici a na náměstí Hrdinů zvýšil nástupní ostrůvek o osm centimetrů, čímž byla dovršena oprava celé plochy náměstí Hrdinů. Letošní oprava přišla na 4,6 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto archiv Magistrátu města Olomouce | Zdroj olomouc.eu

Štítky oprava, zastávka, vozovka, most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.