pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: K mostu na Masarykově třídě se z Itálie začaly dovážet kovové konstrukce

Rekonstrukce mostu na Masarykově třídě pokračuje podle plánu. 16. září byly dovezeny první kusy kovových konstrukcí a jejich dodávka ještě bude trvat zhruba do poloviny října.

„Bude toho několik kamionů. Je to svařené v několika segmentech, které sčítají asi sto kusů. Dovážíme je z Itálie z města Parma, kde se vyrábí,“ uvádí šéf stavby Jakub Vlk, podle kterého nyní probíhá na stavbě samotné svařování a sestavování konstrukce.

„Ještě do konce září a také v první polovině října budeme dovážet konstrukce. Svařování bude probíhat zhruba do 15. až 20. října včetně montáží podpěrných konstrukcí pro výsun samotné konstrukce,“ sdělil Jakub Vlk.

V druhé polovině října se konstrukce vysune směrem od nádraží k Žižkovskému náměstí. „Ten výsuv probíhá asi čtyři až pět dnů. Pak se to zasune příčně do své finální podoby,“ dodal závěrem.

Jakmile bude polovina nového mostu včetně betonové mostovky hotová, přesune se na ni lávka pro pěší a inženýrské sítě a může začít demolice zbývající části starého mostu.

Vizualizace mostu:

Harmonogram by měl být následující: letos v prosinci bude hotova první polovina mostu, v prosinci 2021 dokončí druhou polovinu mostu a v květnu roku 2022 se na novém mostě projedou první auta a tramvaje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky most, Masarykova třída, Olomouc, rekonstrukce, konstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.