pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řidič narazil do železničního mostu. Způsobil výluku a skončil v nemocnici

Řidič nákladní vozidla značky MAN nereagoval při průjezdu Němčicemi nad Hanou na dopravní značení, které upozorňovalo na zákaz vjezdu vozidlům přesahující výšku 3, 6 m. Pokračoval směle dál a vzápětí narazil do železničního mostu. Nárazem způsobil nejen poškození mostu, ale také výluku trati.

Řidič nákladního automobilu jel po komunikaci v Němčicích nad Hanou, konkrétně po ulici Novosady směrem do centra obce.  V tomto úseku byl dopravním značením upozorněn na to, že na silnici následuje železniční most, kde je zákaz vjezdu vozidlům přesahující výšku 3, 6 m. Upozornění však ignoroval a pokračoval v jízdě dál. 

Vzápětí došlo k nárazu do železničního mostu, který poškodil a stejně tak poškodil i železniční trať, což mělo za následek výluku na trati. Řidič nákladního auta, na kterém byl uchycen kontejner, byl z místa havárie převezen do prostějovské nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová. 

Škoda na autě a kontejneru byla předběžně vyčíslena na 100 000 Kč a na železnici včetně mostu byla pracovníkem železnic škoda předběžně stanovena na 150 000 Kč. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Nehoda je šetřena jako přestupek porušující zákon o provozu na pozemních komunikacích.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, nehoda, havárie, kamion, most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.