pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řidič BMW nezvládl v rychlosti projet křižovatku v Hodolanech a na nástupním ostrůvku srazil seniora

Ve středu 2. prosince ráno vyjížděli olomoučtí policisté k dopravní nehodě, která se stala na křižovatce ulic Hodolanská a Farského. Sedmadvacetiletý řidič BMW ji nezvládl v rychlosti projet a skončil na nástupním ostrůvku tramvajové zastávky Husův sbor. Na něm se zrovna nacházel čtyřiasedmdesátiletý muž, do kterého vozidlo narazilo. Senior skončil v péči záchranné služby.

Řidič jel po ulici Farského a chtěl odbočovat doleva na ulici Hodolanská. „Podle prvotních informací sedmadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla BMW při jízdě křižovatkou a odbočování vlevo zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a narazil do nástupního ostrůvku tramvajové zastávky. V danou chvíli se zde nacházel 74letý chodec, do kterého vozidlo narazilo. Zraněný muž skončil v péči záchranné zdravotnické služby,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Podle zjištění policistů neměl řidič BMW vůz pojištěný. Kvůli námraze měl navíc zhoršený výhled z auta. „U obou účastníků dopravní nehody provedená odborná dechová zkouška vyloučila ovlivnění alkoholem. Řidič se podrobil testu na návykové látky, s negativním výsledkem,“ řekla Vaňharová.

Hmotná škoda byla odhadnuta na přibližně šest tisíc korun. Řidič je ovšem podezřelý ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest,“ dodala Vaňharová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, policie, hodolany, husův sbor, bmw, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Helena Švédová

Čtu ten článek až v úterý. Hlava mi tu zprávu nebere. Jak je možné projet křižovatkou rychle a nezvládnout řízení? Jedu z Farského k Hodolanské, tak MUSÍM na křizovatce dát přednost, ať jedu vlevo nebo vpravo či rovno. Jak tam mohl řidič jet rychle?

úterý, 8. prosince 2020, 13:12

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.