pátek 29. března 2024 Taťána

Dopravní podnik v Olomouci před Vánocemi posílí víkendový provoz tramvají a autobusů

Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) v předvánočním období posílí víkendový provoz některých tramvajových a autobusových linek, kterými lidé například jezdí na nákupy či do centra. Obnoveny jsou rovněž i školní spoje, které byly omezeny v říjnu kvůli uzavření škol.

Během adventu podnik posílí tramvajové linky číslo 7 a X4, na které nasadí spřažené soupravy či článkové tramvaje. "V autobusovém provozu bude posílena linka číslo 16 nasazením kloubových autobusů," uvedla mluvčí DPMO Martina Krčová.

Kvůli rozšíření otevírací doby hypermarketu Globus bude od 17. prosince do 23. prosince prodloužen provoz na lince číslo 27. Zavedeny budou spoje s odjezdy ve 22:01 a 22:31 od zastávky Tržnice.

DPMO už obnovil provoz všech posilových spojů na autobusových linkách, které využívají děti pro cestu do škol a zpět do svých domovů. Provoz autobusů a tramvají byl v Olomouci omezený v říjnu kvůli uzavření škol. Tento týden pak byla zrušena všechna omezení v autobusovém provozu, a to včetně nočního provozu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky ČR, MHD, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.