neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Před Olomoucí se na D46 převrátila cisterna s asfaltem. Dálnice je uzavřena

, aktualizováno 9. prosince 2020, 11:26

Provoz na dálnici D46 u Olšan ve směru na Olomouc ve středu dopoledne na čtyři hodiny zastavila nehoda cisterny s asfaltem, z níž se část nákladu vylila na vozovku. Krátce po 16:00 byl v místě nehody obnoven plný provoz v obou směrech. Při nehodě vznikla škoda za dva miliony korun, nikdo nebyl zraněn. Řekla to mluvčí policie Miluše Zajícová.

Nehoda se stala před 09:30 na 34. kilometru D46 ve směru z Prostějova na Olomouc, mezi exitem Olšany u Prostějova a Slavonín. „Šetřením na místě bylo zjištěno, že pravděpodobnou příčinou havárie cisterny byla překročená stanovená rychlost. Škoda byla předběžně vyčíslena téměř na dva miliony korun na komunikaci, vozidle i nákladu. Nehoda je nadále v šetření," uvedla Zajícová.

Z havarované cisterny se vylila část nákladu asfaltu. „Díky rychlému zásahu jsme odstranili velkou část lopatami, ještě než stačil materiál ztuhnout. Následně jsme pomocí vyprošťovacího automobilu vrátili cisternu zpět na kola. Radlicí jsme poté odstranili zbylý a již ztuhlý materiál z vozovky a uklidili jsme ji," řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Asfalt se rozlil do obou pruhů. Zatímco směr na Olomouc musel být zcela uzavřen, v opačném směru na Prostějov byla doprava v místě nehody stažena do jednoho jízdního pruhu. Ve směru na Olomouc se tvořila až šestikilometrová kolona vozidel, která začínala od 29. kilometru na D46. Doprava houstla i ve směru na Prostějov. „Komunikace je nyní průjezdná jedním jízdním pruhem a rychlost je snížena na 80 kilometrů v hodině," dodala Balážová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, nehoda, D46, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.