neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Cesty v Olomouckém kraji pokrývá po hustém sněžení rozbředlý sníh

Silnice v Olomouckém kraji pokrývá rozbředlý sníh, místy stále hustě sněží. Zvýšená opatrnost je nutná nejen v horských oblastech regionu, ale i v nižších částech kraje, i tam jsou silničáři v pohotovosti. Na Přerovsku se sníh mísí s deštěm, vyplývá z dnešních ranních informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Policisté ve čtvrtek řešili v kraji řadu nehod, u Vápenné havaroval i autobus s cestujícími.

Na Jesenicku pokrývá rozbředlý sníh hlavní tahy i silnice druhých a třetích tříd. Na vozovkách udržovaných inertním posypem leží nový sníh a ujetá vrstva krytá posypem, obezřetnost je tak nutná na všech typech silnic. „Napadlo tak do pěti centimetrů sněhu, vozovky jsou sjízdné, chlapi byli venku celou noc. Akorát na Rejvíz stojí naložený kamion, ale silnice je tam průjezdná," řekl dispečer jesenické správy silnic.

Na Šumpersku hlásí správci cest husté sněžení na všech úsecích, viditelnost místy snižuje mlha. Na hlavních i vedlejších tazích tam podle silničářů leží zbytky rozbředlého sněhu.

S plným příchodem zimy musejí motoristé počítat i ve vyšších polohách Olomoucka, především v okolí Šternberku. Na silnicích tam leží zbytky rozbředlého sněhu nebo sněhová kaše, na inertních cestách leží nesouvislá vrstva nového sněhu či sněhové kaše, uvádí ŘSD. Rozbředlý sníh pokrývá také řadu silnic na Prostějovsku. Na Přerovsku jsou silnice většinou mokré po chemickém ošetření, rozbředlý sníh je ve vyšších polohách.

Cestujícím z havarovaného autobusu museli ven pomáhat hasiči

Policisté, zdravotnická záchranná služba i tři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovali ve čtvrtek 7. ledna u nehody na silnici mezi Vápenou a Žulovou na Jesenicku. Z vozovky sjel do příkopu autobus, ve kterém cestovalo pět...

Policisté od ranních hodin vyjížděli v kraji k několika nehodám. Mezi obcemi Vápenná a Žulová sjel autobus do příkopu. „Nehoda se stala na silnici první třídy u obce Vápenná, vozovka je tam nyní uzavřena. Podle prvotních informací sjel autobus do příkopy a zůstal převrácený na pravé straně, zablokovány tak zůstaly dveře. Podle dosavadních informací se jedna cestující zranila," řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. V autobuse bylo pět cestujících.

V Dolanech na Olomoucku narazilo osobní auto do sloupu, nikdo nebyl zraněn. V Prostějově v ulici U Stadionu se srazila dvě auta, i tam se nehoda obešla bez zranění. Zraněn byl však chodec v Západní ulici, kde jej srazilo auto, uvedla policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.