pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řidič Suzuki srazil cyklistku přejíždějící přes přechod pro chodce

Ve středu 6. ledna vyjížděli policisté v Přerově ke dvěma nehodám na přechodech pro chodce. V ranních hodinách se stala dopravní nehoda cyklistky a automobilu na ulici Velké Novosady, večer poté na ulici Husova.

Po deváté hodině jel řidič s vozidlem Suzuki po uvedené ulici od mostu Legií a na přechodu pro chodce v úrovni ubytovny Chemik přehlédl dvaatřicetiletou cyklistku, která ho přejížděla z jeho pohledu z levé strany. Došlo na čelní střet, po kterém žena na kole upadla na komunikaci. Zranění, které si pádem přivodila, na místě ošetřili zdravotníci a pak ji převezli do nemocnice. Dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by cyklistka nebo řidič v seniorském věku před jízdou holdovali alkoholu. „Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun a na jízdním kole 4 tisíce korun. Nehoda a její okolnosti nadále zůstávají v šetření.“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Řidič dodávky srazil ženu u nádraží

Ve večerních hodinách policisté vyjížděli také na ulici Husova, tentokrát k přechodu pro chodce u autobusového nádraží. Z výpovědí a zjištěných informací na místě vyplynulo, že padesátiletá žena přecházela po přechodu ve směru od České pošty k autobusovému nádraží. V tu dobu tudy projížděl třiačtyřicetiltý řidič s dodávkou, který si ženy na přechodu nevšiml a narazil do ní.

„Chodkyně po nečekaném střetu upadla na silnici a zranila se. I ona skončila, po ošetření na místě nehody, v místní nemocnici. Požití alkoholu se u žádného z účastníků kolize nepotvrdilo. Na vozidle materiální škoda nevznikla a zraněná žena uvedla, že jí vznikla škoda na deštníku v hodnotě tisíc korun. I tato událost je nadále v šetření,“ dodala Zajícová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Přerov, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.