sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

ŘSD v loňském roce investovalo do silnic v Olomouckém kraji více než půl miliardy korun

Ředitelství silnic a dálnic ČR loni v Olomouckém kraji investovalo bezmála 590 milionů korun do opravy a údržby silničních komunikací. Na opravených úsecích silnic a dálnic se díky investicím zvýšila bezpečnost automobilového provozu. Sdělil to Miroslav Mazal z olomoucké pobočky ŘSD.

Nejdražší opravou v Olomouckém kraji byla loni rekonstrukce obchvatu Postřelmova na Šumpersku. Nový povrch silnice I/44 mezi Zábřehem na Moravě a Bludovem stál 104 milionů Kč bez DPH.

„Kategorii opravených mostů cenově vévodí akce v Bukovicích, kde se jezdí po novém přemostění oceněném do výše 10,6 milionu korun bez DPH. Další desítky milionů si vyžádala letní a zimní údržba, respektive správa dopravního značení v kraji," uvedl Mazal.

Kromě ověřených technologií olomoucká pobočka ŘSD loni testovala nový postup oprav. „Několik vytipovaných míst bylo opraveno pomocí referenčního odstranění výtluků prostřednictvím revolučního procesu skrytého pod názvem Futtec. Specialita pojízdného zářiče slibuje rychlé a kvalitní opravy nerovností, což v praxi ukáže až čas," podotkl Mazal.

Silniční úseky zarovnané touto novou technologií odborníci pravidelně sledují, aby metodu posléze mohli vyhodnotit a případně ji začít používat pravidelně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, stavby, silnice, Olomoucký, 2020

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.