sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Platba kartou v tramvaji na dohled? DPMO má nového předsedu představenstva

Dopravní podnik města Olomouce má od začátku roku nového předsedu představenstva. Podnik nově povede Jaroslav Michalík, který vystřídal dosavadního předsedu Jaromíra Machálka. Ten v loňském roce rezignoval z rodinných důvodů. Nový předseda Jaroslav Michalík března 2020 působil v DPMO na pozici člena představenstva pověřeného vedením obchodně-ekonomického úseku.

„Všech pět uchazečů, kteří postoupili do závěrečného kola výběrového řízení na pozici předsedy představenstva, bylo velmi kvalitních. Výběrová komise i dozorčí rada se většinově shodla na jménu dosavadního ekonomického náměstka jednak kvůli jeho představeným vizím dopravního podniku, ale také díky zkušenostem z jeho dosavadního působení ve společnosti“ informoval předseda dozorčí rady společnosti Josef Kaštil. Michalík má bohaté zkušenosti ze soukromé sféry, kde působil především v oblasti automobilového průmyslu.

DPMO ročně přepraví asi 56 milionů cestujících. Na osmi tramvajových a 24 autobusových linkách jezdí 146 tramvají a autobusů.

Primárním cílem nového předsedy představenstva je v současnosti hlavně zvládnutí aktuální situace související s epidemií nemoci Covid-19 a tím plynoucí pokles tržeb.

Během svého působení ve vedení společnosti by se chtěl zaměřit na zavádění moderních technologií a postupů do veřejné dopravy např. zavedení elektronického odbavování cestujících přímo ve vozidlech či přípravě k přechodu na nízkoemisní a bezemisní vozidla.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto | Zdroj ČTK

Štítky dopravní podnik, dpmo, tramvaj, autobus, olomouc, předseda, ředitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.