pátek 29. března 2024 Taťána

Další kolo uzavírek v Litovli. Obyvatele čekají i úplné uzavírky

Olomoucký kraj vstupuje do poslední etapy opravy osm kilometrů dlouhého úseku silnice II/449 od Unčovic po Červenku. V letošním roce čeká Litovel, z pohledu dopravního omezení, nejnáročnější úsek.

Rekonstruovat se bude ulice Olomoucká a část ulice Palackého.

„Na jaře, konkrétně 13. března, se zahájí oprava úseku, který začíná křižovatkou u Chořelic, a končí před kruhovou křižovatkou“ řekl Olomouckému Reportu starosta Viktor Kohout (SNK) s tím, že podle plánu má být komunikace znovu zprůjezdněna do 19. června. „V období od 24. do 30. dubna dojde k úplné uzavírce, a to z důvodu pokládky finální vrstvy“ dodal starosta. Lidé z Chořelic se tak dostanou do Litovle přes Rozvadovice, stále je navíc možné využít objížďky přes dálnici.

Důležité je, že dopravní obsluha a zákazníci benzínky na ulici Olomoucká, budou mít od kruhové křižovatky vjezd povolen. „Bohužel ale jen v jednom směru, nedostanou se zpět přímo do Litovle, ale musí opět projet objízdnou trasu přes Unčovice a po dálnici přes Nasobůrky zpět do Litovle,“ dodal Viktor Kohout.

Další část rekonstrukce, úsek před halou Head, zkomplikuje dopravu v Litovli od 3. dubna. „Do konce června se zde plánuje dopravní omezení, které bude na části ulice Palackého, tedy od kruhové křižovatky až po železniční vlečku u pivovaru,“ vysvětlil starosta města Kohout. Podle starosty se podařilo vyjednat, že úsek bude částečně průjezdný, vždy v jednom směru, dopravu budou řídit semafory. I zde všem nakonec dojde k úplné uzavírce. Řidiči opravovaným úsekem neprojedou od 19. do 25. června, kdy se bude pokládat finální vrstva asfaltu. „Čeká nás ještě několik jednání s dotčenými podniky, kde se musí doladit dopravní obslužnost firem a s autobusovými dopravci, protože po dobu rekonstrukce bude zrušena autobusová zastávka u Headu“ dodal starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.