pátek 29. března 2024 Taťána

Pozor na silniční kontroly, policistům se nelíbí rychlá jízda ani alkohol

Začátkem roku policisté avizovali, že se snaží snížit počet tragických dopravních nehod na silnicích v Olomouckém kraji. K tomuto účelu se zvyšuje dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.

V pátek 27. ledna se policisté zapojili do letošní druhé celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel. Při akci zkontrolovali přes 200 vozidel. Zjistili 83 dopravních přestupků a 74 z nich vyřídili na místě. Od řidičů vybrali 56 tisíc korun. Sedmdesát řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost. Pod vlivem alkoholu žádného řidiče nepřistihli, ale pod vlivem jiných návykových látek jednoho hříšníka nachytali.

V pondělí 30. ledna se v ranních hodinách zaměřili, stejně jako před dvěma týdny na řidiče, zdali neřídí se zbytkovým alkoholem. A skutečně na takové řidiče narazili. Sedm jich řídilo pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem jiné návykové látky. Za čtyři hodiny zkontrolovali přes 400 vozidel a zjistili 28 přestupků. Od dvaceti řidičů na místě vybrali 9 tisíc korun.

"Upozorňujeme řidiče, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcí budeme pokračovat i v nadcházejících dnech," říká tiskový mluvčí Libor Hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.