pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Nová mobilní aplikace usnadní cestování veřejnou dopravu v Olomouckém kraji

Tento produkt poskytuje pohodlnější možnosti nákupu jízdenek pro jednotlivé i pravidelné jízdy. Obsahuje funkce, jako je vyhledávání spojení s vyznačením na mapě, odjezdové časy spojů z vybraných zastávek a další funkce.

Koordinátor IDSOK na základě zkušeností s aplikací MobilOK připravil novou verzi s názvem MobilOK New. Produkt umožňuje cestujícím pohodlný nákup jízdenek pro jednotlivé jízdy i pravidelné cestování. Poskytuje funkce, jako je vyhledávání spojení s vyznačením na mapě a odjezdové časy spojů z vybraných zastávek, které cestující jistě ocení. Aplikace bude k dispozici pro první uživatele již koncem ledna 2023.

MobilOK new není jenom nová verze stávající aplikace MobilOK. Je to úplně nový produkt, který zahrnuje všechny funkce od vyhledání spojení, přes nákup jízdenky až po vrácení nevyužité časové jízdenky. Cestující je provázen aplikací tak, aby v ní vše vyřídil a nemusel navštěvovat webové stránky nebo jiné aplikace. Zároveň s přihlášením do aplikace je cestujícímu vytvořen účet v e-shopu a může nakupovat i spravovat svoje jízdenky i přes e-shop (https://eshop.idsok.cz/).

Náměstek primátora pro oblast dopravy Jiří Pospíšil oznámil, že aplikace nabízí nové funkce, jako například nákup jednotlivých jízd a okamžitého nákupu jízdního dokladu po vyhledání spojení. Aplikace se snaží být osobnější tím, že uživatel může zvolit oblíbenou zastávku nebo použít aktuální GPS polohu. Vrácení elektronické časové jízdenky bude možné přímo v aplikaci a storno poplatek u časových jízdních dokladů bude zastropován na 200 Kč. Tyto novinky jsou součástí spuštění MobilOK new.

Uživatel jistě ocení dále funkci nastavení upozornění na konec platnosti jízdenky nebo také různé alternativy úhrady jízdního dokladu, např. bankovní kartou, prostřednictvím Apple Pay nebo Google Pay.

Podobně jako v CestujOK (https://cestujok.cz/idspublic/), má uživatel mobilní aplikace možnost zobrazit aktuální informace o spoji, zjistit výši zpoždění nebo jeho aktuální polohu.

Vyzkoušejte a pomozte nám s případným vylepšením nové mobilní aplikace MobilOK new, která pro Vás bude dostupná prostřednictvím Google Play nebo App Store. Více informací naleznete na našich webových stránkách. (https://www.idsok.cz/mobilok-new/).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto IDSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.