pátek 26. dubna 2024 Oto

V Seloutkách se chystá výstavba nové cyklostezky

Schůze radních projednala cyklo propojení města Prostějova s obcí Seloutky. Schválili smlouvu o společném postupu zadavatelů pro projektovou dokumentaci cyklistické stezky Seloutky v I. a II. etapě.

„Jde o zpracování projektové dokumentace pro získání společného povolení pro výstavbu a dokumentace pro provedení cyklistické stezky Seloutky. Tato stezka bude propojena s místní komunikací v Čechovicích a bude vedená podél silnice a většinou po polních cestách. První etapa povede od místní komunikace v Čechovicích až po hranici katastrálních území Krasice a Seloutky. Druhá etapa povede od hranice katastrálních území Krasice a Seloutky až po silnici III/37771 v obci Seloutky," uvedl náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal.

„Cyklostezky jsou důležité pro co nejširší propojení Prostějova s okolními obcemi. Nevnímáme naše město izolovaně, ale jako součást celého regionu. S obcemi a jejich obyvateli nás poutá spousta pracovních i osobních vazeb, které chceme dlouhodobě posilovat. Jízda na kole je navíc nejen výborný způsob dopravy, ale také skvělý rekreační sport, který může provozovat téměř každý,“ uvedl primátor František Jura. 

Jelikož se jedná o společný postup dvou zadavatelů (města Prostějova a obce Seloutky), bylo nutné přesně vymezit technické souvislosti a způsob financování.

„Právě pro vymezení tohoto podílu byl připraven návrh zmíněné smlouvy o společném postupu. Realizace této připravované investiční akce bude spolufinancována z finančních prostředků města Prostějova a z finančních prostředků obce Seloutky,“ doplnil náměstek Rozehnal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMPv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.