pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Na opravy silnic dá kraj o více než 100 miliónů korun více než loni

Olomoucký kraj letos uvolní stovky miliónů korun na opravy silnic a mostů druhých a třetích tříd. Díky většímu příspěvku ze Státního fondu dopravní infrastruktury bude moci hejtmanství čerpat až 367 miliónů korun na investice do dopravy.

Opravy silnic druhých a třetích tříd a mostů budou letos v Olomouckém kraji financovány stovkami miliónů korun. Díky větší podpoře ze Státního fondu dopravní infrastruktury bude možné čerpat až 367 miliónů korun, což je výrazně více než vloni.

„Minulý rok bylo pro Olomoucký kraj určeno z fondu SFDI 244 miliónů korun, takže pro letošek jde o výrazný nárůst. Konkrétní investiční akce musí ještě schválit krajské zastupitelstvo,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Na letošek je v plánu oprava několika mostů, dále například rekonstrukce průtahu Skrbení nebo spojnice Kocandy a Blatce.

„Kromě peněz ze SFDI se na opravách silnic podstatnou měrou podílí i rozpočet Olomouckého kraje. Další stovky miliónů jdou na údržbu vozovek prostřednictvím Správy silnic Olomouckého kraje,“ doplnil náměstek Zácha.

Zastupitelstvo Olomouckého kraje bude na svém dalším jednání schvalovat zmiňovaný materiál a další investice do dopravy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.